VVS: 15.02.1945

V noci na 15.02.1945 boli aktívne posádky 392.NBAP, 320.NBAD. Posádky Polikarpovov útočili na ciele v okolí obce Pliešovce. 
Posádka 392.NBAP v zložení pilot poručík Osipovskij Jurij Alexandrovič (Осиповский Юрий Александрович), a šturman nadp. Parachin Ivan Nikolajevič (Парахин Иван Николаевич) mali za úlohu odfotografovať lokality Pliešovce, Sása, Dobrá Niva.  Mesto Pliešovce chránili nepriateľské palebné prostriedky protivzdušnej obrany. Pilot prejavil odvahu a odhodlanie a využijúc protidelostrelecký manéver, uskutočnil štyri nálety na cieľ. Aj napriek nepriateľskej obrannej paľbe, ktorá sťažovala fotografovanie, posádka zakaždým splnila úlohu a miesto bolo odfotografované. Pri fotografovaní mesta Dobrá Niva sa posádka dostala do lúča troch svetlometov nepriateľa a bola ostreľovaná protilietadlovou paľbou. Nehladiac na vzniknuté ťažkosti, úloha bola splnená vynikajúco.

Posádka pilot maj. Ščerbakov a šturman por. Makarov Boris Vasiľjevič (Макаров Борис Васильевич), od 392.NBAP, boli počas príletu k cieľu Pliešovce ostreľovaní prudkou paľbou protilietadlového delostrelectva nepriateľa. Nehľadiac na to, zhodením bômb na cestu zničili osem automobilov, spôsobili dva výbuchy veľkej sily a založili jeden požiar. 
Šturman por. Makarov Boris Vasiľjevič, 
392.NBAP, 312.NBAD

Na tomto útoku sa podieľali aj ďalšie posádky. Posádka pilot podp. Vikulin Petr Alexejevič (Викулин Петр Алексеевич) a šturman por.Marťjanov, sa počas príletu k cieľu v lokalite Pliešovce stretli s prudkou protilietadlovou paľbou nepriateľa. Nehladiac na to uskutočnili presné bombardovanie a priamym zásahom bômb zničili osem automobilov, spôsobili dva výbuchy a jeden požiar. 

Pilot por. Smirnov Dmitrij Dmitrijevič (Смирнов Дмитрий Дмитриевич), uskutočnil tej noci tri bojové vzlety na obec Pliešovce, kde zničil tri automobily, založil dve ohniská požiaru, z ktorých jeden bol veľkej sily.
Ďaľšie známe posádky 392.NBAP, ktoré sa podieľali na útoku a fotografovaní spomenutej oblasti boli: 
kap. Magljuj - nadp. Srybnik 
podp. Stepanov - por. Turzin 

Zdroje: CAMO, Podolsk, Rusko;