VVS: 26.10.1944

Dňa 26.10.1944 gard. nadp. Meľnikov Boris Vasiľjevič (Мельников Б.В.), veliteľ roja 143.GŠAP, 8.GŠAD viedol skupinu ôsmich  Il-2 k útoku na uzle protilietadlovej obrany, živej sily a techniky nepriateľa v oblasti Ladomirová. Skupina na cieľ vykonala štyri nálety. Dvanástimi útokmi zničili štyri tanky, do 10 automobilov s vojskom a nákladom, tri batérie protilietadlového delostrelectva a jednu poľnú batériu. Za vynikajúce splnenie bojovej úlohy, bolo z veliteľského stanovišťa veliteľom zboru, skupine vyslovené poďakovanie. 
gard. nadp. Meľnikov Boris Vasiľjevič

V ten istý deň, 26.10.1944, gard. nadp. Tagiľcev Vladimir Michajlovič (Тагильцев Владимир Михайлович), veliteľ roja 161.GBAP, 8.GBAD, plnil v zostave skupiny 18 lietadiel bojovú úlohu uskutočnenia bombardovacieho útoku na delostrelecké a mínometné pozície nepriateľa v mieste Nižná Jedľová v Popradskom smere. Úloha bola splnená vynikajúco. Počas náletu objavil tri protilietadlové batérie, uskutočnil na ne do šesť útokov a priamym zásahom bômb zhodených počas strmhlavého letu zničil jednu batériu.
gard.nadp. Tagiľcev Vladimir Michajlovič
Hrdina ZSSR

Zdroje: CAMO, Podolsk, Rusko;

Z Focke Wulfami I./SG 77 sa stretli v súboji stíhači 40.GIAP. G. podp. Listarov Vladimir Andrejevič zostrelil jeden Fw-190 pri Kapišovej. No jednotka stratila aj jeden Lavočkin. G.por. Prochorov bol zostrelený a opustil lietadlo na padáku. Jeho stroj sa zrúril pri obci Šarbov.

Zdroje: CAMO, Podolsk, Rusko; M. Sekanina;